Top 5 online tanulási weboldal

2018.11.09 16:09

Az alábbi bejegyzésben szeretnék összefoglalni jó pár olyan hasznos oldalt, alkalmazást, amely segítheti, kiegészítheti fejlődésed egy 10-es listában

1. https://quizlet.com

Nálam ez az első helyen van. Több diákomtól kaptam már visszajelzést arról, hogy mennyire jó weboldal illetve alkalmazás. Gyakorlatilag ez egy szótanuló program, amelybe betudsz regisztrálni facebook-al, e-mail címmel és saját kártyákat vagy "Set" -eket tudsz magadnak csinálni. Illetve mappázni is lehet a kártyáidat. Ez azt jelenti, hogy különböző témákra tudod bontani. Érdemes használni, okos telefonra letölthető változata is van. Tehát amikor utazol, mész valahová tudsz vele játszani, hallgatni, fejlődni. Hátránya ahogy mondani szoktam az, hogy melós mivel Neked kell beírnod a saját szókártyáid, viszont azzal is tanulod a szavakat.

2. https://www.ted.com/

Az alábbi oldalt azoknak szoktam ajánlani, akik vagy szakmai vagy felsőfokú nyelvvizsgákra készülnek. Az oldalon külföldi professzorok tartanak 20-30 perces előadásokat különféle témákban. Illetve angol felirat beállítható hozzá. Aktuális óra témájához érdemes hozzá nézegetni videókat szókincs illetve kiejtés, hallagatás fejlesztésére kiváló. Hiszen a felsőfokú és szakmai nyelvvizsgák sajátossága, hogy sokszor külföldi anyanyelvi ember beszél a videókban. Az oldal segítségével könnyen hozzá lehet szokni a külföldi akcentushoz illetve ötleteket is lehet meríteni belőle melyik témához mi az amit el kell mondani.

3. https://topszotar.hu

Ez egy nagyon jó szótár, hiszen szókapcsolatok, kifejezések megtalálhatóak benne. Illetve alkalmazása is van, okos telefonra letölthető, így könnyen megtudhatjuk az adott szó jelentését. Fontos tudni hozzá a témakört is, hiszen pl. ha tudom, hogy szakmai angolról van szó az adott jelentése más és más. 

4. https://dictionary.cambridge.org/

Egy angol - angol online szótárról van szó, amely azért hasznos mert pl. szakmai angolban vannak olyan szakszavak, amelyeket a magyar szótár nem dobja ki azonnal vagy amikor nincs szó rá de szeretnénk magyarosítani az adott kifejezést. Példa mondatokkal ilusztrált a kifejezés. 

5. https://bbj.hu/site/

Ez a weboldal szakmai angolra tökéletes. Mindennapi aktuális hírek vannak angolra fordítva, ezáltal könnyebbé teszi a megértést.